Miksi vaikuttajamarkkinoinnista tuli niin suosittua: ihmiset kiinnostaa – yritykset ei

Maria Sillanpää

Kävin tänä aamuna Viestintätoimisto Ahjo Communicationsin järjestämässä aamiaistilaisuudessa, jonka aiheena oli Vaikuttajamarkkinointi on uusi musta.  Sloganissa on perää, sillä erilaisia vaikuttajia seurataan ja heidän suosituksiinsa luotetaan yhä enemmän ja enemmän. Oli kyse sitten muoti- tai ruokabloggaajasta, teini- tai aikuistubettajasta, vaikuttajat ovat tänä päivänä hyvin tärkeitä medioita ja mielipidevaikuttajia meille kaikille. Myös yritysten markkinointipäättäjät ovat alkaneet herätä tähän medioiden murrokseen, ja vaikuttajamarkkinointi nähdäänkin yhä usemmassa yrityksessä kaikista tärkeimpänä tapana markkinoida yrityksen tuotteita ja palveluita.

Vaikuttajien kautta yritykset voivat tavoittaa autenttisella ja kiinnostavalla tavalla oman kohderyhmänsä. Tärkeää on, että sisältöyhteistyöhön valittu vaikuttaja jakaa yrityksen kanssa saman kohderyhmän sekä arvot ja että vaikuttajalla on riittävä määrä seuraajia omissa kanavissaan. Tyypillisesti vaikuttaja (influencer) tuo korvausta vastaan esiin yrityksen tuotteita tai palveluita omissa somekanavissaan, kuten Instagramissa, Youtubessa tai blogissa. Hyvin toteutettu vaikuttajamarkkinointi on erittäin tehokas tapa vaikuttaa tietyn kohderyhmän asenteisiin ja ostokäyttäytymiseen.

Mutta mihin vaikuttajien ja vaikuttajamarkkinoinnin suosio oikein perustuu? Mielestäni vastaus tähän on melko yksinkertainen: Ihmiset kiinnostaa, yritykset ei. It´s all about people! Entä kuinka tehdä vaikuttavaa markkinointia ihmisiltä ihmisille, human2human? Lue vinkkini aiheesta Digioksen blogista.

-Maria

 

Artikkelikuva: Valokuvaaja Johanna Kinnari

 

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *